PKK mezarlığı için Demirtaş'tan tehdit

PKK mezarlığı için Demirtaş'tan tehdit
PKK mezarlıklarının askerler tarafından tahrip edildiğini söyleyen BDP lideri Demirtaş "Bu bizim için isyan sebebidir" diyerek kafalarını kırın çağrısı yaptı.




İNTERNET HABER- PKK'lı teröristlerin Nusaybin'deki mezarlığı açılarak bir cesedin alındığı iddiaları vardı.

BDP lideri Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da halka "Bu bizim isyan sebebidir" diyerek "Buradan halkımıza açık çağrı yapıyorum ve hatta partililerimize açık talimat olarak belirtiyorum. Mezarlar kutsaldır. Mezarlıkları kıranın gerekirse siz de kafalarını kırın" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da bulunan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah'ın düzenlediği basın toplantısının ardından DTK binasında gazetecilerin güncel konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

MEZARLAR BİZİM İÇİN İSYAN SEBEBİ

Geçtiğimiz günlerde Nusaybin'de bulunan PKK mezarlığının tahrip edildiğini söyleyen Demirtaş şöyle konuştu;

"Cenazelerin birinin de alınıp götürüldüğü söyleniyor. Şimdi, bu çözüm sürecini tahrip eden provoke eden bu tür şeyler olur ancak. Dünyanın hiç bir yerinde mezarlara yönelik saldırı ahlaki olarak bugüne kadar kabul görmedi. İnsanlık tarihi boyunca bu böyle oldu. Evlatlarının mezarlarını tahrip etmek, o halkın isyan etmesi için yeterli bir gerekçedir. Bırakın süreci falan."

ASKERLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN

Hükümetin mezarları tahrip edenler hakkında soruşturma açması gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Örneğin, Mardin Valiliği, İçişleri Bakanı gidip bu mezarları tahrip eden askerlerin haklarında soruşturma açacaklar. Ortada bir suç var yanlış yaptınız denilecek. İzleyeceğiz. Bunlar sürecin akıbetini belirleyecek şeylerdir.

MEZARLIĞI KIRANIN KAFASINI KIRIN

Buradan halkımıza açık çağrı yapıyorum ve hatta partililerimize açık talimat olarak belirtiyorum. Mezarlar kutsaldır. Mezarlıkları kıranın gerekirse siz de kafalarını kırın. Bir kez daha kimin mezarı olursa olsun herhangi bir saldırı olursa partimiz, halkımız en duyarlı tavrı göstersin. Bunun süreçle alakası yoktur" diye konuştu.

‘EN KRİTİK AŞAMADAYIZ’

Bingöl'de yapılan yol kontrolünde bir araç içerisinde yakalanan 200 kilogramlık patlayıcı konusunda sorulan soruya cevap veren Demirtaş, "Biz de bu olayı basından takip ediyoruz. Olayın mahiyeti nedir? Kimlerdir, var mıdır yok mudur? Bütün bunlar, aydınlandıktan sonra bir görüş belirtmemiz doğru olur. Ama şu anda hükümetin adım atması gereken bir dönemin neredeyse en kritik aşamasındayız. Hükümet adım atmadığı her saniye, çözüm sürecini zora sokmuş olur" diye konuştu.

SÜREÇ YOKSA HERKES BİLDİĞİNİ YAPAR

Başbakan Erdoğan'ın barış süreci olmadığını bir demokratik açılımdan bahsettiği sözlerine atıfta bulunan Demirtaş, "Biz barış ve demokrasi süreci diyoruz; ama bu ülkenin Başbakanı çıkıp, 'ortada bir müzakere süreci yok' diyor. Ortada bir süreç yoksa hükümetin bugüne kadar İmralı, Kandil'de sürdürdüğü görüşmeler, temaslar, çalışmalar bütün bunlar hükümet açısından bir anlam ifade etmiyorsa, hükümet süreci zaten bitirmiş demektir. Ortada bir süreç yoksa herkes bildiğini yapar. Aylardır bin bir emek ve çabayla oluşturulan bu atmosferin bir anda tuzla buz olması demektir" dedi.

‘DEVLETE SERBEST KÜRDE YASAK’ OLMAZ

Anadolu Ajansı'nın Kürtçe yayın yapmasına ilişkin sorulan soruya Demirtaş, "Türkiye Cumhuriyeti Kürtçeye yaklaşımı, Kürtçe'nin 'Türkiye devletinin malıdır' gibi yaklaşıyor. 'Kürtlerin malı değildir. Biz devlet olarak istediğimiz kadar konuşuruz, istediğimiz şekilde kullanırız ama Kürtler kullanamaz' anlayışı yanlıştır. Kürt sorunu çözülmesi için Kürtçenin Kürtlerin dili olmasının kabul edilmesi gerekir. 'AA'ya serbest, Kürt çocuğuna yasak'" yanıtını verdi.

KÜRT ÇOCUĞU ANDIMIZI OKUMAZ

Okullarda hiç kimsenin Kürt çocuklarına "Andımız"ı okutamayacağını ve zorla istediği bir dilde eğitim yaptıramayacağını vurgulayan Demirtaş, şunları ifade etti:

"AA'nın Kürtçe yayın yapmasını küçümsemiyorum. Önemlidir; hatta bütün haber kanalları özgürce bütün dillerde yayın yapabilsin. Ama devlete serbest olan Kürde yasaksa bunun altında başka şeyler aramak lazım. Bu da çok samimi bir yaklaşım olmaz. AKP anadilde eğitim olmaz dedi diye bu ülkede anadilde eğitim yapılmayacak diye bir şey yok. Geçti artık o kervan."

‘10 GÜN İÇİNDE ÖCALAN’LA GÖRÜŞEBİLİRİZ’

Önümüzdeki hafta ya da 10 gün içerisinde İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirilmesini beklediklerini belirten Demirtaş, "Hükümet, ateşkes olsun geri çekilmeler olsun istiyordu, onlar da oldu. Şimdi halkın beklentisi var. Halkın beklentisinin gerçekleşeceği döneme girdik. Hükümetin onu yapması lazım ki; Kürdün de içi rahat olsun" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş Kimdir?

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами