DHKP-C’li canlı bomba, Edirne’de yakalandı

DHKP-C’li canlı bomba, Edirne’de yakalandı

8 Haziran 2013




BAYRAM KAYA ANKARA FAZLI MERT - İSTANBUL

Terör örgütü DHKP-C’nin her yerde aranan canlı bombacısı Bulut Yayla yakalandı.


Terörle Mücadele ve istihbarat ekipleri, Yayla’nın Yunanistan’dan illegal şekilde Türkiye’ye giriş yaptığını ve Edirne’de örgütün ‘hücre’ olarak kullandığı bir adreste saklandığını tespit etti. 31 Mayıs sabahı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Yayla, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Avrupa’da silahlı eğitim alan firari teröristin, ses getirecek bir terör eylemi için Türkiye’ye geldiği öğrenildi.Canlı bomba Bulut Yayla’nın, DHKP-C terör örgütünün Avrupa’daki gençlik yapılanmasının sorumlusu olduğu, Suriye’de bulunan örgütün üst düzey sorumluları Selçuk Kozağaçlı ve Oya Aslan ile irtibatının bulunduğu ifade edildi. Aralık ayında DHKP-C militanı iki teröristin polis karakollarına saldırması Emniyet Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Terör örgütü DHKP-C’nin yıl içerisinde ülke genelinde benzer saldırı yapabileceği istihbaratına ulaşan polis, olası saldırılara karşı güvenlik birimlerini ‘acil’ koduyla uyardı. Belirlenen 15 canlı bombacının isimleri de bütün gümrük kapılarına ve ilgili birimlere bildirildi. Bu kişiler arasında Bulut Yayla, Harika K. ve Amerikan büyükelçiliğine saldıran Ecevit Şanlı da bulunuyordu. Şanlı, 1 Şubat 2013 tarihinde kanlı eylemini gerçekleştirdi. 31 Mayıs 3013 tarihine kadar Bulut Yayla’nın izine ulaşılamadı. Harika K. ise halen Avrupa’da firari olarak yaşıyor.

İstihbarat ekipleri, Yunanistan’da örgütün kamplarında eğitim alan Yayla’nın Türkiye’de haziran ve temmuz aylarında eylem gerçekleştirebileceği bilgisine ulaştı. Özel bir ekip, İzmir ve Edirne’de beklemeye başladı. 30 Mayıs gecesi zanlının illegal olarak Edirne üzerinden ülkeye giriş yaptığı belirlendi. Zanlının irtibat halinde olduğu il sorumlusu takibe alındı. Yapılan incelemelerde teröristin saklandığı yer belirlendi. Bunun üzerine sabaha karşı belirlenen adrese operasyon yapıldı. Terörist, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Özel bir ekip tarafından sorgulanan zanlı, yapmayı planladığı bazı eylemlerle ilgili konuştu. Zanlının Türkiye’de son günlerde yaşanan eylemleri fırsat bilerek, topluluk arasında bomba patlatmayı planladığı kaydedildi. Ayrıca Ecevit Şanlı’nın Amerikan büyükelçiliğine düzenlediği saldırı benzeri bir eylem hazırlığında olduğu da dile getirildi. Ancak hedefteki yabancı misyon temsilcilikleri ile ilgili olarak açıklama yapılmadı. Bu arada Yayla’nın ülkeye giriş yaptıktan sonra irtibat halinde olduğu bazı kişiler de tespit edildi. Bu kişilerin takibe alındığı belirtiliyor. Bu arada Bulut Yayla’nın babası Şinasi Yayla, 16 Şubat 2013 tarihinde Zaman’a önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bulut Yayla’ya “Can incitme buna hakkın yok, bir can alamazsın.” diye seslenen baba, “Polise teslim ol.” çağrısında bulunmuştu.
YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece zaman gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами