К основному контенту

İç savaş çağrısı (MİSİR)

İç savaş çağrısı

Mısır"ı, Tahrir"i, Muhammed Mursi"yi, Müslüman Kardeşler"in siyasi tecrübelerini, askeri darbeyi, Adeviye"de direnen insanları, darbenin arkasındaki çokuluslu konsorsiyumu, halkın üzerinden savaş uçakları uçuran zihniyeti, bu coğrafyaya kan kusturan demokrasi-iktidar savaşları oyununu neden bu kadar tartışıyoruz?
Neden sürekli Mısır meselesini gündemde tutuyoruz?
Hüsnü Mübarek"e özenen General Sisi, terör gruplarını, çeteleri, örgütleri Adeviye"de demokrasi gösterileri yapan insanlara karşı sokağa çağırıyor. Sokağa çağırması demek bu örgütlerin, Mısır ordusu koruması altında hak ve özgürlük arayanlara saldırması demek. Motorlu gizli polisler, Kıpti çeteler sokaklarda insanları avlamaya başlayacak demek.
Bir devlete bakın ki, kendi halkı üzerinde savaş uçakları uçuruyor. Bir zihniyete bakın ki, Mısır"da darbe yapmak için İsrail"le pazarlık yapıyor.
Şu ana kadar yüz elli kişi hayatını kaybetti. Büyük çoğunluğu Mursi yanlıları ve elliden fazlası ordu tarafından öldürüldü. Sina"daki saldırılarda ise 16 asker öldürüldü.
Bu sayı dramatik boyutlara çıkabilir.
Suriye benzeri rakamlar, dehşet görüntüleri ortaya çıkabilir.
Mısır, Kıptiler üzerinden iç savaşa sürüklenebilir.
Şu an darbeciler şaşkın. Kararlılar, geri adım atma niyetinde değiller, içeriden destekleri belli ölçüde var, devam etmek istiyorlar ama oldukları yerde duruyorlar. Böyle bir direnç beklemiyorlardı.
Dışarıdan yoğun destek alıyorlar. Ama ortada bir belirsizlik var. İşler onlar açısından pek de yolunda gitmiyor. Ülkeye hakim olamıyorlar. Sina"ya hakim olamıyorlar. Sokaklara hakim olamıyorlar.
Nasıl bir cunta yönetimi ki, darbenin başarılı olması için insanları desteğe çağırıyor.
Bu çağrı aslında bir iç savaş çağrısıdır.
Bu Mısır"a özgü, darbecilerin başvurduğu bir yöntem değil. Suriye"dekine benzer bir toplumsal ayrışma işaretleri var. Hatta Libya"dakine benzer… Tunus"ta muhalif liderler öldürülüyor. Muhtemelen benzer bir ayrışma orada da servis edilecek.
Şunu görmüyor muyuz? Suriye"de olanlar, Irak"ta olanlar bölge ülkeleri için bir alınyazısı gibi sunuluyor. Bizler bütün bunlara ikna ediliyoruz.
Taksim"le Tahrir üretmeye çalışanlarla, bütün coğrafyayı etnik ve mezhep kimliği üzerinden dilimlere ayırmak isteyenler aynı.
Sudan"ı parçalayanlar Mısır"ı da parçalamak istiyor. Yarın Cezayir de benzer bir süreçle yüzleşecek.
İran"dan Atlas Okyanusu"na kadar, mikro devletçikler, yönetilebilir azınlıklar, şehir devletleri kurmak istiyorlar.
Anadolu"yu da Suriye"yi de, Mısır"ı da beylikler dönemine götürüp tam bir fetret dönemi oluşturmak istiyorlar.
Bizleri yeniden kabilelere bölmek istiyorlar.
İşgaller yerine, daha kolay ve ucuz olan iç savaşlar dönemini başlattılar. Bizlere sokak savaşları yaptırmak istiyorlar.
Din ve mezhep kimliğini arsızca kullanarak kardeşlik duygusunu bu coğrafyadan silip atmak istiyorlar.
Bütün bunları görmeyen hatta kitleleri bu senaryolara ikna eden o çok bilmiş havalı tipler bu coğrafyanın en büyük zaafını oluşturuyor.
İşte bunun için Mısır"da olanları çok önemsiyoruz. Bu yeni bir aşama, 21. Yüzyıl"ın coğrafyasını belirleme mücadelesi. Bize göre, Osmanlı sonrasının yüzyılı sona erdi. Bize göre o yüzyıllık kuşatılmışlık, sömürülmüşlük, aşağılanmışlık burada noktalanmalı. Tarih yeniden başlamalı.
Türkiye"yi sarsmaya çalışanlar, bunu yaparak, Türkiye"nin katkısıyla bölgede ayağa kalkanları yeniden diz çöktürmeye çalışıyor. Türkiye güçlenirse Mısır güçlenecek, Cezayir güçlenecek ve liste uzayıp gidecek.
Bu yüzden bizleri yeniden sessizliğe gömmek istiyorlar.
Bulunduğumuz sağlam zemini oynatmak istiyorlar. Bize yeniden tuzak kuruyorlar.
Bu, Irak"ta işgaldir, Suriye"de iç savaştır, Mısır"da darbedir, Libya"da NATO müdahalesidir.
Peki ya Türkiye?
Taksim"e bir de bu yönden bakmak lazım. Başbakan"ın evini basıp dünyaya fotoğraf verme fikrini verenlerle Cunta"yı yönetenler aynı güçler.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yeni Şafak Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами