Başbakan'dan 'Bedelli Askerlik' Müjdesi

Başbakan'dan 'Bedelli Askerlik' Müjdesi
Başbakan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olanlara bedelli askerlik imkanı getiriliyor" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında milyonların merakla beklediği ve sosyal medyanın en önemli gündem konularından biri olan bedelli askerlik ile ilgili açıklama yaptı.

Bedelli asklerlikle ilgili soru üzerine, AK Parti Grup Toplantısı'nı kastederek, "Konuşmamda sürprizler olabilir, dinleyin, bekleyin" demişti; Başbakan Davutoğlu'ndan beklenen büyük sürpriz geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlik ile ilgili müjdeyi şu şekilde verdi:
"YAŞ çerçevesinde TSK Hükümetimize bilgiler verildi. İhtiyaçlar sunuldu. Önemli bir toplantı idi. TSK'nın ulaştığı düzey bakımından gurur verici bir durum. Artık TSK bölgesel konuda önemli bir silahlı kuvvetlerdir. Küresel askeri dengeler bakımından en çok dikkate alınan silahlı kuvvetlerden biridir. İlk defa bizim tarihimizde Afrika açıklarında Türk bayrağı dalgalandırdılar. Ben sok YAŞ'ta aldığım bilgilerden TSK'nın ulaştığı düzey konusunda büyük gurur duydum. Her bir komutanımızı ve erimizi tebrik ediyorum.

İki önemli değerlendirme yaptık. Silahlı Kuvvetlerimizin yapısal bir düzenlemeye girmesi, teknolojik anlamda. Genelkurmay'da aldığım brifing sonrasında da teknolojinin yükseltilmesi anlamında önemli kararlar almıştık.

İkincisi TSK'nın personel konuda profesyonelleşmesi doğrultusunda görüştük. Sözleşmeli er ve erbaş alımları ile ilgili kolaylıklar getiriyoruz. Alımların 20 yaşına kadar alacağız. Böyelce askeri meslek edinmiş TSK mensuplarının oranını artıracağız. Vatani görevini onurla yapan vatandaşlarımızın üzerindeki yükü de hafifleteceğiz.

İnşallah bedelli askerlikle ilgili önemli adım atmaya karar verdik. TSK'nın ihtiyaçlarını göz önüne alarak kararımızı belirledik.

1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış kişilere 18 bin lira karşılığı bedelli askerlik imkânı getiriyoruz."
 

Sözleşmeli er ve erbaş konusunda alınan kararın da getirdiği kolaylıkla bedelli askerlikle ilgili önemli bir karar verdiklerini belirten Davutoğlu, "Yüksek Askeri Şura'da yaptığımız istişareler, TSK'nın ihtiyaçları da göz önüne alınarak dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan veya 31 Aralık 2014  tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödemek karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanı getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak, teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için Savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Bu imkan bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımıza, bu imkandan faydalanacak gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
Davutoğlu'nun bedelli askerlikle ilgili sözleri salonda büyük alkışla karşılandı.  
Başbakan Davutoğlu, yoğun dış ve iç gündemle dolu bir haftayı tamamladıklarını belirterek,  "Önümüzde bütçe maratonu var. Bütçede de AK Parti Grubu olarak çok aktif bir çalışmayla ve bereketli bir müzakere döneminden sonra bütçe imkanlarımızın bereketle, rahmetle kullanılacağı bir yıla inşallah gireceğiz. Şimdiden bütçe çalışmaları için kolaylık diliyorum. Milletimiz için hem yeni bütçemizin hem de aldığımız kararların hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
"Taksit düşünülmüyor"
AK Parti TBMM Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlikten kaç kişinin yararlanabileceğinin sorulması üzerine, hesaplamalara göre bedelli askerlik uygulamasından yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğini, net rakamın ise daha sonra paylaşılacağını söyledi.
"1 Ocak 2015 itibarıyla 28 yaşına girmiş ya da 27 yaşını doldurmuş olanlar müracaat edecekler" diyen Davutoğlu, basın mensubunun ne zaman sorusuna ise "1 Ocak 2015'ten itibaren" karşılığını verdi.
Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik ödemelerinde şimdilik taksit düşünülmediğini de kaydetti.
Etiketler:
davutoğşu, bedelli, müjde
 





Haberin Videosu


Çok Okunanlar

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами