Türkiye deki Rus gelinler mutsuz

HABER Kategorisi için Diğer Haberler

Türkiye deki Rus gelinler mutsuz

Türkiye deki Rus gelinler mutsuz
İnternetteki turkey.ru adlı sitedeki Rus gelinlerin sohbetlerinden çıkan sonuç
İnternetteki turkey.ru adlı sitedeki Rus gelinlerin sohbetlerinden çıkan sonuç
Kestirmeden söylemek gerekirse Rus gelinler mutsuz. Gerçi bu yargının bilimsel bir dayanağı yok ama malum, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. İnternetteki turkey.ru, Türkiye'ye sık giden Rus genç kızların sohbet ettiği bir site.

Sitedekiler Türkiye ile ilgili akla gelen gelmeyen ne varsa tartışıyor. Bir gün Antalya'daki çapkın bir animatörü kara listeye alıyor, başka bir gün laiklik tartışmalarına değiniyorlar.

Son zamanlarda evlenerek Türkiye'ye yerleşen Rusların sayısı arttığı için oradaki yaşam odaklı tartışmalar da çoğalıyor. Türkiye'ye bakış İşte, bu yazışmaların ortaya koyduğu bir gerçek var: Rus gelinlerin bir bölümü Türkiye'de mutsuz. Hatta biraz ağır kaçacak ama Türkiye ile ilgili neredeyse her şeyden nefret edenlerin sayısı da az değil.

Sorun kısmen Rusların Türkiye ve Türklere bakış açısından kaynaklanıyor. Açıkça söylemese de çoğu Türklerin ikinci sınıf olduğunu düşünüyor. Rusları Türkiye'de kelimenin tam anlamıyla sinir eden şeyler var. Örneğin, yaşlıların elini öpmek çoğunun kabul etmek istemediği bir alışkanlık. Birbirlerine el öpmemek için ne numaralar bulduklarını anlatıyorlar. Çat kapı misafirlik de Rus gelinlerin anlayamadığı bir davranış. Alışkanlıklar Türklerin yolda gördüğü çocukları mıncık mıncık mıncıklamasına da kızıyorlar.

Çarşaflılardan hiç mi hiç hoşlanmıyorlar. Kendi aralarında Türkçe "kapalı" deyimini kullanarak, "Filanca semtte çok kapalı var, sakın orada ev tutmayın"diye birbirlerini uyarıyorlar. Dedikoduya girecek ama Rus gelinler Türk hemcinslerinden de hoşlanmıyor. Peki, neden Türkiye'de yaşıyorlar? Sitede geçen gün bu konu gündeme geldi ve birisi "Türkiye'de ne hoşunuza gidiyor? Neden orada yaşıyorsunuz"diye sordu.

Farklı yanıtlar vardı ama çoğunluk,"Doğa ve iklim dışında hiçbir şey hoşuma gitmiyor. Türkiye'deki her şey beni deli ediyor" dedi. Sorun biraz da Rusların Türkiye'de yaptıkları seçimle ilgili. Bir bölümü tatil köylerinde tanıştıkları kişilerle evleniyor; dolayısıyla, örneğin Moskovalı üniversite mezunu bir genç kızla Belekli bir Türk garson birlikte olunca kültür farkı belirginleşiyor.

'Nataşa' çıldırtıyor Eğer söz konusu Belekli gencin ailesi koyu dindarsa, Moskovalı gelin dindar Türkiye'de yaşıyor. Damadın ailesi kalabalıksa ömrü akraba gezmelerinde geçiyor; her şeye karışan kaynanalar cabası. Bazıları da Müslüman olmaları için baskı yapılmasından şikâyetçi.

Aşağılayıcı anlamda kullanılan "Nataşa" ifadesi ise hepsini çıldırtıyor. Gelinlerin genel tavrı, "Kariyerimi, ailemi, gül gibi ülkemi bırakıp sevdiğim için Türkiye'ye geldim"diye özetlenebilir. Eşlerinden yeterli destek alamayınca pişmanlık başlıyor. Bu koşullarda boşanan da var, Türk kocasını alıp Rusya'ya dönen de. Aslında biraz çevre desteği, biraz hoşgörüyle çözülebilecek sorunlar. Öyle ya, mutluluk önce insanın kendi içinde başlamıyor mu?


Ekleyen: Lovemove Tarih: 28.04.2008 Okunma: 4672


OKUYUCU YORUMLARI

  • Misafir852 O hayalinizdeki asil Ruslar zaten 1917de Türkiyeye yerleşmişler, yeni gelenler kısa zamanda koyu liberal olup para yoksa bende yokum diyerek çekip gidiyorlar. Rus ırkından olanlar diğer sovyetlere göre biraz daha iyi ortalamaya sahipler ama sonuç aynı, çünkü eridikleri pota aynı: küçük amerika
    uzun yıllar önce
  • rızabülbül yukarıda yazılanlar kadar net ve gerçek olan bir şey var: o da rus gelinlerle evlenenlerin hepsi memnun. türk kızlarından on gömlek üstünler. Türk kızları durumun kötüleşti mi kıçına tekmeyi basıyor. artı rus kızları eşine sadık oluyor
    uzun yıllar önce

YORUM YAZ

Misafir89

Diğer ilgili Haberler

Türkiyede Milli Yas
Benzin ve Motorinde İndirim
Kobani Nerede
Bedelli Askerlikte Sona Gelindi
Hüseyin Avni Mutlu Merkeze Alındı
Sigara Artık Açık Alanlardada Yasak
Meteorolojiden Uyarı Hortum Geliyor
İstanbula Havaray Geliyor
Türk Malları Listesi
İsrail Mallarının Listesi
İsrailden Türkiyeye Misilleme
Hamas İsrail Askerini Esir Aldı
Amerika İsraili Desteklediğini Açık Açık Söyledi
Bayramda Toplu Ulaşım Yüzde 50 İndirimli
Sosyal Medyada İsraile Tepki Çığ Gibi Büyüyor
Ekmek İçin Ekmeleddin Bira İçin Muharrem
İsrail Hastane Vurdu
Hızlı Tren Fiyatları Belli Oldu
Görme Engellilere Güzel Haber
Bankalara Şok Düzenleme
Tansu Çillerin Ayağı Kırıldı
2014 Ramazan Bayram Tatili Kaç Gün Olacak
İstanbul Kocaeli 30 Dkya İniyor
Serdar Ortaç Ms Hastalığına Yakalandı

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами