MİLLİ KƏŞFİYYAT TƏŞKİLATINDA ƏMƏKDAŞLIQ ETMƏYİN ŞƏRTLƏRİ


Milli İstihbarat Teşkilatı'nda yer almak için başvuran adaylarda aranan şartlar nelerdir?

MİLLİ KƏŞFİYYAT TƏŞKİLATINDA ƏMƏKDAŞLIQ ETMƏK İSTƏYƏNLƏRİN BU İŞƏ NAMİZƏD OLMAQ ÜÇÜN HANSI ŞƏRTLƏR VARDIR? 

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda istihdam edilecek adaylariçin aranan şartların başında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartları taşımak gerekiyor.

Videoyu izleyin: MİT'e nasıl girilir?

Genel şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak
2. 18 yaşını doldurmuş olmak
3.En az ortaokul mezunu olmak ve/veya özel görevin gerektirdiği fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak 
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Diğer şartlar:
1. Teşkilatın mevzuatına göre atanmaya engel hali bulunmamak
2. Fakülte ve yüksek okul mezunları için 30 yaşını doldurmamış olmak (Özel durum: Dalında doktora veya lisans üstü eğitim yapmış olanlar için esas olan 32 yaş) 
3.Askerlik hizmetini yapmış olmak. (Özel durum: İstihbarat uzman yardımcısı, mühendis ve teknik analizci branşlarında askerlikten tecilli personel de istihdam edilebilir.)

Videoyu izleyin: MİT'e başvuran kişide ne tür özellikler aranır?

Eğitim durumu ile ilgili şartlar

İstihbarat görevlisi olmak isteyen adayların hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler ile müsteşarlığın ihtiyaç duyacağı diğer yüksek öğrenim kurumlarından mezun olması gerekiyor. 

Eğer yurtdışında bu konularda eğitim veren kurumlardan mezun olunmuşsa, YÖK tarafından verilmiş denklik belgesinin ibraz edilmesi isteniyor. 

Mühendis olarak MİT'e başvuracak kişiler mühendislik fakültelerinin matematik, elektronik ve bilgisayar bölümleri ile bu konularda eğitim veren ve denkliği YÖK tarafından onaylanmış yabancı eğitim kurumlarından mezun olmalı. 

MİT'te iş imkanları

Metematik ve istatistik bölümleri ile müsteşarlığın ihtiyaç duyacağı diğer yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar MİT'e teknik analizci olarak başvurabilir. 

Yabancı dil eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olan kişiler de MİT bünyesinde Mütercim-tercüman olmak için başvuru yapabilir. 

MİT'te istihbarat görevlisi olmak isteyen kişilerden bir de sınav şartı isteniyor. Buna göre, 

1. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda KPSSP1, KPSSP2 veya KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzerinde puan almak 
2. Yabancı dil ile girilecekse, Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) 70 ve üstü puan almak ya da KPSS'nin yabancı dil bölümünden по меньшей мере 42 soruyu doğru yanıtlamak veya TOEFL'dan en az PBT: 470, CBT: 155 или da IBT: 65 derecesi almak gerekiyor. 

İstihbarat görevlisi olmak isteyen adaylar için zorunlu olan bu sınavların sonuçlarının geçerliliği 5 yıl devam ediyor. 

Mütercim-tercümanlar ise Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) 80 ve üstü puan almış olmalı veya KPSS'nin yabancı dil bölümünden en az 48 soruyu doğru yanıtlamalı. TOEFL ile girecekse, PBT: 490, CBT: 185 или da IBT: 75 ve üzeri almalı. Sınav sonuçlarının geçerliliği bu pozisyon için 2 yıl devam ediyor.

Videoları izleyin: Nasıl MİT ajanı olunur?

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами