TÜRKİYƏ-SURİYA SƏRHƏDİNDƏ - QAÇQINLAR


Dikenli tel ardında, 


Suriyelilerin Türkiye'de


 sığınak bulması

Syrian refugees are seen in the tent compound in Boynuyogun, Turkey, near the Syrian border, Monday, June 13, 2011. According to Turkey's Foreign MiniAP - Suriye mültecilerin Suriye sınırı, Pazartesi, yakın Boynuyogun, Türkiye, çadır bileşik görülür ...






GUVECCI, Türkiye - Suriye, Türkiye, komşu dikenli tellerle halkalı mülteci kamplarında sığınak bulma ve muhalefetin üzerinde ölümcül bir darbe bir halk isyanı körükleyerek hayatın eve bir korkutucu resmi teklif haline Pazartesi sınırdan akın etti.
Türkiye başbakanı "ama, vahşet" Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimini suçladı aynı zamanda kriz çözmeye yardımcı olmak için Suriye lideri ulaşmak söyledi. Halen Türkiye'de yaklaşık 7.000 mültecilerin çoğu onların hükümet sadece daha fazla şiddet ve acı indirebilmek için bekliyoruz söylüyorlar.
Mülteci Jisr el-Shughour, bir hafta boyunca devlet kontrolü dışında bükülmüş bir kuzey şehre helikopterler ve tanklar tarafından desteklenen elit kuvvetlerinin gönderilen bir darbe Pazar kaçmaya sınırdan dökülen edildi. Esad'ın kardeşi tarafından yönetilen Asker Pazar günü Jisr el-Shughour kontrolünü ele geçirdi ve sakinleri canlarını kurtarmak için koştu.
Guvecci iki Suriyeliler sınırını geçerek hayatın kasvetli bir resim verdi.
"








Sınır ötesi 7.000 insanlar var, daha fazla kadın ve çocuk dikenli teller doğru geliyor," Jisr el-Shughour sol Ebu Ali, dedi. "Jisr onu yerle bir olduğu, bitti."
Türkiye ve Suriye kez neredeyse, ama savaşa gitti iki ülke vatandaşları ve iş ilişkileri teşvik için seyahat vize kaldırma, son yıllarda sıcak ilişkiler ekili var.
Türkiye ve Suriye paylaşan Suriye ilde içeren 520 mil (850 kilometre) sınırı. Mülteciler ve yakınları her iki tarafta Guvecci köyü çevresinde engelsiz geçiş olduğu ortaya çıktı.
Suriyeli mülteciler Türkiye içinde Boynuyogun mülteci kampında Pazartesi tel örgüler arkasında açık hava öğle namazı düzenlediler.Altinozu kasabasında başka kampında, mülteci ailelerin bileşik korunan polis gibi zafer işaretleri V parladı.
Türk yetkililer kampları girmesini medya engelledi. Türkiye Pazar günkü genel seçimlerde ezici bir zafer kazandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yakında Esad konuşacak diyor bile krizin tanıtım sınırlamak için çalışıyor gibi görünüyor.
Libya'da NATO müdahalesinin onların desteğine rağmen, Arap hükümetleri Esad'ın sonbahar takip edebilecek kaos korkusuyla Suriye'nin darbe yanıt yok. Ülke ve potansiyel olarak patlayıcı mezhep karışımına sahiptir İsrail, Lübnan ve Irak komşu olaylar üzerine etkisi ile bölgesel bir güç olarak görülüyor.
onun yönetimine karşı protesto Mart ayı ortalarında başladığından beri Jisr el-Shughour bir rapor isyan Esad rejimine en ciddi tehditlerden birini oluşturuyordu. Esad bazı tavizler yaptı, ancak binlerce kişi haftalık göstererek - Tunus, Mısır ve başka yerlerde protesto esinlenerek - o güç ayrılana kadar da durmayacağız söylüyorlar.
Yerel Koordinasyon Komiteleri, protestolar belgeleri bir grup, hükümet keskin nişancıların son iki gün içinde Ariha yakınlardaki köyde en az 10 kişinin ölümüne söyledi.
Suriye hükümeti bir ayaklanma engellendi olmasına rağmen güvenlik güçlerinin 500 üye, Jisr el-Shughour 120 geçen hafta da dahil olmak üzere, ölmüş söyledi. 1400'den fazla Suriyeliler ve ölen bazı 10.000 Mart ayı ortasında bu yana hükümeti darbe gözaltına alındı, aktivistler söylüyorlar.
Türkiye'de sığınmacı ve mültecilerin iki askeri protestocuların üzerine ateş emrini reddeden asker öldü olduğunu söyledi.
"Esad'ın erkek asker, polis ya da başkalarına körü körüne emir uymayan içinde herkes kesiyor," Ebu Ali olarak adını veren bir adam "dedi. "Onlar kim özgürlük isteyenler öldürüyorlar."
ne insan, herhangi bir özellikleri sunulan rağmen başka kim Ammar olarak adını veren, Suriye, benzer bir iddia vardı.
Pazartesi günü, Suriye, cumhurbaşkanının kuzenlerinden birinin üzerine Esad kan soruşturma konusunda ciddi olduğunu göstermek için bir girişim olduğu ortaya çıktı bir hareket bir seyahat yasağı getirildi.
Devlet SANA haber ajansı yasağı Brig getirilmedi "diyor. Daraa güney eyaletinde güvenlik birimi koştu Orgeneral Atef Najib. Ayaklanma hükümet karşıtı grafiti karalanmış 15 gençlerin tutuklanmasının ardından Mart ayı ortalarında orada patlak verdi.
Yargıç Muhammed Deeb el-Özel Adli Komitesi Muqatran seyahat yasağı Najib sorgulanmak üzere kullanılabilir olması için de tedbir olduğunu söyledi.
El-Muqatran Pazartesi günü şeklindeki sözleri oldu "kimse o kim dokunulmazlığı vardır."
daha fazla mülteci belirgin beklemekte olan Türk Kızılayı, Kızıl Haç eşdeğer işçileri sınırına yakın dördüncü bir çadır kampı Pazartesi oluşturmaya başladık.
Pazartesi, kamp kadınları, renkli elbiseler ve başörtüsü giyen çoğunun, bir bulutlu gökyüzü altında çamaşırhane kuru çalıştı mülteci olarak çocuklara yöneldi.
____
Mroue Beyrut bildirdi. Jisr el-Shughour yılında Associated Press yazar Albert Aji bu rapora katkıda bulunmuştur.
____
de Bassem Mroue izleyin http://twitter.com/bmroue

Комментарии

  1. YENƏ OD İÇİNDƏ YANIR SƏRHƏDLƏR
    ARADAN QALXIR HƏR CÜRƏ HƏDLƏR
    BAXAN YOX, FƏRQİNƏ VARAN DA YOXDUR!
    ÇÜNKİ BU DÜNYANIN İŞİ LAP O SÖZ...!
    HEŞ ANLAYAN VARMI ƏSİL SƏBƏBİ?
    BU - ALLAHIN QƏZƏBİ
    İMANSIZ ZALIMLARA!

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Глава четвертая Служба пограничных нарядов

Наставление по охране государственной границы (пограничный наряд)

Глава вторая Основы охраны государственной границы пограничными нарядами